Prosjektet RISKSEC 2.0 analyserer hvordan ulike strategier for klimatilpasning fungerer – eller ikke fungerer – sammen.
8 + 1 PhD-student
1. oktober 2020 til 20. september 2024
13 mill. NOK
Hensikten er å avdekke konsekvenser av positive og negative samhandlingsmønstre, og hvordan dette påvirker håndtering av risikoer knyttet til klimaendringer og klimahåndtering.
Internasjonal og nasjonal politikk omfatter i dag en rekke tiltak og planer for klimatilpasning. Slike retningslinjer kommer vanligvis fra internasjonale og nasjonale styringsorganer, som for eksempel FN. Klimaendringene skjer imidlertid på lokalt nivå og må derfor tilpasses det enkelte lokalsamfunn. Uten en riktig forståelse for lokale styringsmekanismer og lokalsamfunn, vil klimatilpasningen som oftest mislykkes, noe som medfører økonomiske kostander – og negative konsekvenser for mennesker og miljø.
Prosjektet analyserer synergi sammenhenger mellom internasjonale, nasjonale og lokale klimatilpasningsstrategier. Hensikten er å avdekke konsekvenser av positive og negative samhandlingsmønstre, og hvordan dette påvirker håndtering av risikoer knyttet til klimaendringer og klimahåndtering. Resultatene skal bidra til en mer kunnskapsbasert politikkutforming og effektive beslutningsprosesser knyttet til klimarisiko på alle styringsnivåer. Samtidig skal prosjektet bidra til et mer nyansert bilde av hvilke transformative endringer knyttet til klimatilpasning som passer best for ulike lokalsamfunn.
Hvem er vi?
Partnere
NORCE Bergen
Stockholm University
Stockholm Environment Institute
University of Utrecht