Her finner du en oversikt over noen av KI-foredragene som har blitt holdt ved Universitetet i Stavanger.
23. april 2024: Workshop fo senter for anvendt kunstig intelligens
Universitetet i Stavanger har de siste ti årene bygd opp flere sterke fagmiljø innenfor anvendt kunstig intelligens. Nå vil UiS søke midler fra regjeringens kunstig intelligens-pott for å bidra til å styrke den norske KI-satsingen.
Tirsdag 23. april inviterer Stavanger AI-lab potensielle samarbeidspartnere til en workshop om bruk av kunstig intelligens.
– For å få best mulig effekt er det viktig med samarbeid på tvers av fagområder, forskning- og utdanningsinstitusjoner og ikke minst samarbeid med industri og offentlig sektor. Det smarte er å bygge videre på det som allerede finnes av kompetanse, mener Tom Ryen, instituttleder ved Institutt for data- og elektroteknologi ved UiS.
16. april 2024: Hvilke KI-ferdigheter trenger næringslivet?
Hvordan bruker store bedrifter KI og hvordan forventer de å bruke det i nær framtid?
Representanter fra store selskaper deltok for å fortelle hvordan de bruker KI i dag, og hvilke ferdigheter de ser etter hos nye ansatte i framtiden.
Panel:
- Bouvet – Skandinavisk konsulentfirma som spesialiserer seg på brukerorienterte løsninger innen teknologi, konsulentvirksomhet, design og kommunikasjon.
- Lyse – Stort industrikonsern med hovedkontor i Stavanger som opererer innenfor energi, telekom og infrastruktur.
- Laerdal Medical – Verdensledende innen helseutdanning og gjenopplivningstrening, med omfattende bruk av immersiv teknologi og datadrevne innsikter.
4. mars 2024: Hvem eier framtidens KI?
Store mengder data er drivstoffet som gjør det mulig for KI-modeller som ChatGPT å fungere. Men hvor kommer dataene fra, og hvem eier dem? Og hvem eier dataene som produseres av KI-modellene? Disse og flere viktige spørsmål ble diskutert i denne panelsamtalen hvor vi søkte innsikt fra eksperter på emnet.
Panelet besto av:
- James Goldwater, programvaresjef hos Cegal
- Lana Bubalo, førsteamanuensis i rettsvitenskap ved UiS
- Alvaro Fernandez Quilez, førsteamanuensis i AI ved UiS
Diskusjonen ble ledet av Daniel Cau Varming fra Stavanger AI Lab.
15. februar 2024: AI Startup Stories
På dette arrangementet fikk deltakerne anledning til å møte og bli kjent med utøvere, startup-grundere og forskere. De fikk kjennskap til de nyeste prosjektene og den nyskapende teknologien som utvikles. Arrangementet ga en unik anledning til å bli inspirert av vellykkede entreprenører som tidligere gikk liknende akademiske løp.
Målet var at deltakerne kunne knytte kontakt med profesjonelle, entreprenører og andre studenter som deler interesse for KI og innovasjon. De fikk utforske potensielle praksisplasser og karrieremuligheter.
Arrangementet var i samarbeid med Stavanger AI Lab (SAIL), Stai UiS, Valide og Lyspæren.
31. oktober 2023: Hvordan verifisere fakta?
Stavanger AI Lab inviterte til foredrag om AI og fake news.
Deltakerne kunne finne ut hvordan du kan vite hva som er sant i AI-genererte tekster.
Vi fikk besøk av journalist Maria Amelie fra bedriften Factiverse, som jobber med teknologi som avdekker falske nyheter og kilder på nett.
27. oktober 2022: Krasjkurs i kunstig intelligens
Nær 100 elever fra Gand og Vågen videregående skoler fikk lære mer om blant annet sorgroboter og bruk av kunstig intelligens i helse.
Det var Stavanger AI Lab som hadde invitert elevene til Universitetet i Stavanger. Målet var å gi dem en enkel innføring i et emne som mange synes er komplisert, nemlig kunstig intelligens (Artifical Intelligence – AI). Arrangementet var en del av SAIL away, en seminarrekke i regi av Stavanger AI Lab.
Professor i AI ved Universitetet i Agder, Morten Goodwin, ga elevene en morsom og enkel introduksjon til hva kunstig intelligens er, hva det er viktig for deg å vite om AI og hvordan det brukes. Goodwin kan mer enn de fleste om dette emnet. Han er også nestleder ved Centre for Artificial Intelligence Research.
Goodwin fortalte elevene om såkalte griefbots, roboter som er trent opp av data fra noen som har dødd. For eksempel kan du trene opp en robot ved hjelp av data fra Facebook-profilen hans eller hennes, og holde en "samtale" med den avdøde. Hensikten med griefbots er å hjelpe mennesker gjennom sorgprosesser.
Dette var bare ett av temaene Goodwin var innom. Elevene gikk ut av arrangementet forhåpentligvis litt klokere og litt mer nysgjerrige på kunstig intelligens. Få med deg kommende arrangementer ved å følge Stavanger AI Lab på Facebook.