Regnskap og revisjon - masterstudium
Dette er studieprogrambeskrivelsen for studieåret 2024-2025
Vekting (stp)
120
Studieprogramkode
M-REGREV
Studienivå
Mastergrad iht §3, 2 år
Fører til grad
Master i regnskap og revisjon
Heltid/deltid
Heltid
Varighet
4 Semestre
Grunnstudium
Ja
Undervisningsspråk
Norsk
Master i regnskap og revisjon er et toårig profesjonsstudium som gir det teoretiske grunnlaget for å bli statsautorisert revisor. Studiet gir deg avansert kompetanse innenfor selskapsrapportering, revisjon og finans, samt at du får inngående kunnskap om relevante deler av selskapsrett og skatte- og avgiftsrett. Dette gjør deg til en svært ettertraktet person i arbeidsmarkedet, og mange av våre studenter har sikret seg jobb lenge før fullført studie.
Studiet gir deg en unik innsikt i de sentrale delene av økonomistyringen av selskaper. Du lærer blant annet å løse avanserte bedriftsøkonomiske problemer, analyse av finansiell informasjon, og om utarbeidelsen av selskapsrapportering på bærekraft og finansielle tall. Den høye og unike fagkompetansen studentene tilegner seg, gjør Master i regnskap og revisjon til et attraktivt studium. En slik kompetanse åpner også for en karrierevei innenfor ledelse, da du gjennom utdannelsen og praksis innenfor fagfeltet opparbeider deg en mer helhetlig forståelse av hvordan et selskap må styres.
BootCamp gjennomføres i første studieuke, og er et valgfritt emne som gir 1 studiepoeng. Våre kontakter i arbeidslivet uttrykket et behov for arbeidstakere som både er sterke faglig og sosialt. Sistnevnte innebærer at man har gode ferdigheter i kommunikasjon og samarbeid med andre. Derfor arrangeres en rekke soft skills-seminarer den første studieuka, hvor man får økt kunnskap om og trening i essensielle sosiale ferdigheter. Etter at man har deltatt på ulike soft skills-seminarer, vil man også få bekreftelser («certificates») på deltakelsen.
De to første semestrene på studiet består av obligatoriske emner (60 studiepoeng). Disse emnene dekker blant annet finansiell analyse, finansregnskap, revisjon og juridiske emner. Det tredje semesteret er det ett obligatorisk emne (10 studiepoeng) i bærekraftsrapportering. I tillegg må man ha ett emne i metode, hvor det tilbys et eget metodeemne skreddersydd for studenter som tar master i regnskap og revisjon. Det siste emnet kan velges blant emneporteføljen, for eksempel innenfor finans. Alternativt kan du dette semesteret reise på utveksling til for eksempel Danmark, Spania eller Frankrike. I fjerde semester skriver du masteroppgaven (30 studiepoeng) innenfor et relevant tema.
Valgfritt, men sterkt anbefalt i første semester: MRR001 BootCamp (1 studiepoeng)
Ved starten av masterprogrammet vil studentene ha mulighet til å delta på en BootCamp (i uke 34). Dette valgfrie, men sterkt anbefalte tilbudet, er designet for å forberede studentene på en vellykket fullføring av mastergraden og lære viktige ferdigheter for dagens arbeidsliv. BootCamp vil vare i 3 dager (mandag til onsdag) bestående av faglig trening i finansregnskap, i forhandlingssituasjoner og i teamarbeid.
Læringsutbytte
Master i regnskap og revisjon oppfyller kompetansekravene for å bli statsautorisert revisor. En kandidat med fullført og bestått studium skal ha følgende læringsutbytte definert i form generell kompetanse, kunnskap og ferdigheter.
Kandidaten skal:
Generell kompetanse (programmål)
• Besitte avansert, spesialisert og aktuell profesjonell kunnskap innen regnskap, revisjon, juss og finans, i samsvar med internasjonale standarder og praksiser, for å oppfylle krav satt av nasjonale og internasjonale tilsynsorganer.
• Omfavne den avgjørende rollen revisorer har for tillit i næringslivet, som legger til rette for effektive finansmarkeder og den grønne overgangen mot et bærekraftig samfunn.
• Være sosialt engasjerte og kritisk reflekterende individer som verdsetter og bidrar til internasjonalt samfunnsansvar (CSR) i næringslivet.
• Ha effektive kommunikasjonsferdigheter.
Kunnskap
• Ha inngående teoretisk og praktisk kunnskap i fagområdene finansregnskap, analyse og verdsettelse, revisjon og rettsvitenskap.
• Ha god metodisk kunnskap, både med tanke på forskningsarbeid og innenfor profesjonen.
Ferdigheter
• Kunne forstå og anvende teorier, metoder og fortolkninger innenfor fagområdene og arbeide selvstendig med praktisk og teoretisk problemløsning.
• Kunne integrere tilegnet kunnskap fra de ulike fagområdene og anvende denne på aktuelle problemstillinger og prosjekter.
• Kunne anvende tilegnet kunnskap på nye områder innenfor fagområdene samt analysere faglige problemstillinger med utgangspunkt i fagområdets historie, tradisjoner, egenart og plass i samfunnet.
• Kunne analysere relevante fag-, yrkes- og forskningsetiske problemstillinger.
• Kunne kommunisere om faglige problemstillinger, analyser og konklusjoner innenfor fagområdet, både med spesialister og til allmennheten.
Hva kan du bli?
Med mastergrad i regnskap og revisjon er du etterspurt i arbeidsmarkedet både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Kompetansen er etterspurt i alle bransjer: i revisjonsbransjen, i det private næringslivet og i offentlig sektor. Eksempler på arbeidsoppgaver du kan ha som uteksaminert med en mastergrad i regnskap og revisjon er økonomisk- og juridisk rådgivning, risikovurdering, revisjon, økonomistyring og ledelse. Ettersom som man under utdannelsen i stor grad lærer om internasjonale teorier, reguleringer og lover, vil kompetansen også være ettertraktet i arbeidsmarkedet utenfor Norge.
Fullført mastergrad kvalifiserer også for opptak til doktorgradsprogrammer.
Fullført mastergrad kvalifiserer også for opptak til doktorgradsstudier.
Studieplan og emner
Oppstartssemester:
-
Obligatoriske emne
-
MRR250: Forskningsmetode og dataanalyse
Andre år, semester 3
-
MRRMAS: Masteroppgave
Andre år, semester 3
-
-
Semester 3 ved UiS eller utveksling
-
Anbefalt valgemne og fritt emnevalg 3. semester
-
MRR260: Bærekraftsrapportering
Andre år, semester 3
-
MSB309: Corporate Finance
Andre år, semester 3
-
-
-
Obligatoriske emne
-
MRR100: Finansregnskap
Første år, semester 1
-
MRR110: Skatt og avgift
Første år, semester 1
-
MRR130: Selskapsrett
Første år, semester 1
-
MRR210: Selskapsrapportering
Første år, semester 2
-
MRR220: Revisjon
Første år, semester 2
-
MRR230: Financial statement analysis and security valuation
Første år, semester 2
Financial statement analysis and security valuation (MRR230)
Studiepoeng: 10
-
MRRMAS: Masteroppgave
Andre år, semester 3
-
-
Semester 3 ved UiS eller utveksling
-
Semester 3 utveksling
-
Semester 3 ved UiS
-
Obligatoriske emner
-
MRR250: Forskningsmetode og dataanalyse
Andre år, semester 3
-
MRR260: Bærekraftsrapportering
Andre år, semester 3
-
-
Anbefalt valgemne og fritt emnevalg 3. semester
-
MRR140: Finansregnskap og offentlig sektor
Andre år, semester 3
-
MSB309: Corporate Finance
Andre år, semester 3
-
-
-