Biinstrument (VIM100)

Studenten får en innføring i instrumental/vokal utøving på et spesifikt instrument, tilsvarende musikkfaglige kunnskaper fra videregående skole med fordypning i musikk. Blant undervisningstemaene vil ferdigheter i solospill/-sang, samspill, prima vista, besifring, improvisasjon være sentrale. I løpet av studieåret skal studenten innstudere et repertoar av et omfang som faglærer godkjenner, med sjangermessig/stilistisk bredde og en vanskelighetsgrad som dokumenterer et utviklet teknisk nivå og musikalsk forståelse.

Den enkelte hovedinstrumentlærer har ansvaret for sine instrumentalområder i forhold til sine studenter.


Dette er emnebeskrivelsen for studieåret 2024-2025. Merk at det kan komme endringer.

Fakta

Emnekode

VIM100

Versjon

1

Vekting (stp)

30

Semester undervisningsstart

Høst

Antall semestre

2

Vurderingssemester

Vår

Undervisningsspråk

Norsk

Innhold

Emnet gir en innføring i instrumental/vokal utøving med utgangspunkt i eksisterende musikkfaglige kunnskaper fra videregående skole med fordypning i musikk. Emnet er i stor grad basert på individuell veiledning og samspill. Blant undervisningstemaene vil ferdigheter i solospill/-sang, samspill, prima vista, besifring, improvisasjon være sentrale. I løpet av studieåret skal studenten innstudere et repertoar av et omfang som faglærer godkjenner, med sjangermessig/stilistisk bredde og en vanskelighetsgrad som dokumenterer et utviklet teknisk nivå og musikalsk forståelse.

Læringsutbytte

Generell kompetanse:

  • foreta selvstendige valg av arbeidsformer og metoder som fremmer egen faglig utvikling, herunder musikalsk forming og innstudering

Kunnskaper:

  • kunne vurdere egen læring og sette mål for egen forbedring og utvikling

Ferdigheter:

  • demonstrere instrumentale ferdigheter og uttrykksevne i solospill, samt ferdigheter innen prima vista og/eller besifring/improvisasjon på et nivå rekrutterende til bachelor i utøvende musikk
  • kunne fremføre et repertoar som viser noe sjangermessig og stilistisk bredde

Forkunnskapskrav

Ingen

Eksamen / vurdering

Vurderingsform Vekting Varighet Karakter Hjelpemiddel
Utøvende eksamen 1/1 Bestått/ Ikke bestått

Avsluttende utøvende eksamen i vårsemesteret.Eksamen for studenter på klassisk er en avsluttende konsert med et program på ca. 20 minutter. Eksamen for studenter på jazz/improvisasjonsmusikk er en utøvende eksamen i hovedinstrument på ca 15 minutter, som fremføres i ensemble forhåndsgodkjent av faglærer.

Vilkår for å gå opp til eksamen/vurdering

100% obligatorisk frammøte til undervisning, gjennomføring av utøvende semesterprøve til jul (gjelder kun studenter på klassisk og dirigering), samt obligatorisk deltakelse i prosjekter og konserter.

For å kunne møte til eksamen i emnet må studenten ha fått godkjent alle obligatoriske arbeidskrav.

Det vises til fakultetets «Krav til fremmøte», som følger UiS sin eksamensforskrift.

Repertoarliste/refleksjonstekst skal leveres på Canvas innen annonsert frist.

De ulike instrumentgruppene vil ha ulike krav og ulike dokumentasjonsformer. Kravene er spesifiserte i faggruppenes årsplaner (eks. antall seminarer med aktiv deltakelse osv.).

Fagperson(er)

Emneansvarlig:

Simen Kiil Halvorsen

Studiekoordinator:

Lena Crosby Haug

Studiekoordinator:

Anne Siri Norland

Arbeidsformer

Gjennomføringen av emnets undervisning gjør bruk av seminarer, prosjektarbeid, samspill og studentkonserter. All utøvende og passiv deltagelse under nevnte kategorier regnes som en uunnværlig del av studentenes utvikling som utøvende musiker.

All undervisning skjer ordinært via ukentlig individuell undervisning, samt at studentene deltar på interne seminarer og prosjekter. Undervisning kan i noen tilfeller organiseres i konsentrerte perioder av studieåret.

Studentene har ansvar for å holde seg oppdatert på informasjon som gis på Canvas.

Åpent for

Utøvende musikk - videreutdanning Utøvende musikk - årsstudium

Emneevaluering

Det skal være en tidligdialog mellom emneansvarlig, studenttillitsvalgt og studentene. Formålet er tilbakemelding fra studentene for endringer og justering i emnet inneværende semester.I tillegg skal det gjennomføres en digital emneevaluering minimum hvert tredje år. Den har som formål å innhente studentenes erfaringer med emnet.

Litteratur

Søk etter pensumlitteratur i Leganto