Gode møter og prosesser fører til bedre løsninger og beslutninger. Dette er et praktisk rettet kurs som fremmer samarbeid på tvers av ulike fagdisipliner, organisasjonssiloer internt, og med brukere, kunder og andre utenfor egen organisasjon.
10
Masternivå
Samlingsbasert
Norsk
Vinter 2024
01.11.2024
23 000,- + semesteravgift og pensumlitteratur.
Innovasjon skapes sjelden i siloer, og uten god fasilitering kan det fort bli kaos heller enn samskaping. Jeg gleder meg til å lære bort teori og teknikker for prosess- og møteledelse basert på tjenestedesign. Blir du med?
Kursinnhold
Ønsker du å lære fasilitering av samskaping og praktisk møteledelse, er dette kurset for deg. Samskaping handler om involvering og samspill med andre for å oppnå innovasjon og problemløsning. Da er det sentralt at alle som er med får bidratt og at en ikke snakker forbi hverandre slik at ny innsikt og løsningsforslag kan komme på bordet.
Uten god og effektiv fasilitering og ledelse av møter, workshops og arbeidsprosesser er det vanskelig å få frem brukerens, kundens eller andre aktørers perspektiver på en god måte. I dette kurset lærer du tilnærminger og teknikker for involvering og samarbeid på tvers – i alle faser av en innovasjonsprosess.
Det gis en innføring i teorier, modeller, metoder og praksis knyttet til samskaping for tjenesteinnovasjon og fasilitering av prosesser, med ulike formål, fra å få innsikt og idéer til å navigere et team eller en gruppe frem mot en felles beslutning.
Du vil forstå ulike perspektiver på samskaping i teori og praksis, fra åpne innovasjonsprosesser med brukere eller kunder, til samskaping med andre aktører eller interessenter i organisasjonen.
I løpet av kurset vil vi utforske og prøve ut i praksis ulike teknikker for fasilitering, det vil si ledelse eller fremming av arbeid sammen med andre. Det gis innføring i møtefasilitering og ledelse, både for fysiske og nettbaserte møter, med spesiell vekt på visuelle metoder og metoder som oppfordrer til nettopp samskaping. Kurset som helhet baserer seg på verktøy og metoder fra designfeltet.
I tillegg til å være en del av masteren i transformasjon og nyskaping, kan kurset inngå som valgemne i andre EVU-programmer.
NB! endringer kan forekomme
Lyst til å ta hele graden?
Om kursansvarlig Ingjerd Jevnaker Straand
Ingjerd Jevnaker Straand er seniorrådgiver i tjenestedesign i Smartbyen i Stavanger kommune. I tillegg er hun PhD-stipendiat i psykologi ved UiS hvor hun forsker på atferdsdesign og “nudging”.
Ingjerd har jobbet med fasilitering og møteledelse i en årrekke som design-praktiker i ulike konsulenthus (Halogen, Making Waves, CGI) hvor hun har jobbet med kunder som Vy, Vinmonopolet, Equinor og SINTEF. Hun har også vært prosjektleder i Norsk Designråd (i dag: Design og Arkitektur Norge).