Universitetet i Stavanger (UiS) har i samarbeid med næringslivet opprettet en studiespesialisering kalt elkraft og elektrifisering. Her finner du informasjon om hva som skal til for å motta stipend på studiet.
1. Bakgrunn og formål
UiS får støtte fra Lyse, Smedvig og Sparebank 1 i form av finansiering av en stipendordning som tilbys studenter ved elektroteknologi – bachelor.
Kandidater innen elkraft og elektrifisering vil være avgjørende for at regionen skal lykkes med grønn omstilling. Stipendordningen skal stimulere til økt rekruttering og motivasjon blant studenter innenfor dette fagområdet.
2. Målgruppe
Stipendordningen omfatter kun studenter med opptak høsten 2024 på følgende programmer:
- Elektroteknologi – bachelor
- Elektroteknologi – Y-veien
- Industriell økonomi – master 5 år (bachelorprogram i elektroteknologi)
Alle studenter som er tatt opp på de nevnte studieprogrammene omfattes av stipendordningen i første studieår (2024/25).
I andre studieår (2025/26) begrenser stipendordningen seg til de studentene som har kommet inn på studieretning elkraft og elektrifisering.
I tredje studieår (2026/27) er stipendordningen forbeholdt den beste halvparten av studentene med vitnemål i elkraft og elektrifisering, med en maksgrense på 17 mottakere. I denne sammenheng defineres «beste» som de med høyest gjennomsnittskarakter.
Studenter har kun rett på stipend for ett studieprogram. Dette gjelder selv om studenten har studierett ved flere programmer som er omfattet av stipendordningen.
3. Tildeling av stipend
Stipendet tildeles en gang per studieår og forutsetter full studieprogresjon. Tildelingen baserer seg på resultatene som foreligger etter sensur av kontinuasjonseksamen for vårens eksamener.
Studieprogresjon måles ved antall studiepoeng en student har avlagt i forhold til antall studiepoeng som er normert på angitt tidspunkt i studiet. Full studieprogresjon vil si at studenten tar emner tilsvarende 60 studiepoeng i henhold til sin utdanningsplan i løpet av studieåret.
I beregningen av studieprogresjon inkluderes tidligere beståtte emner ved egen eller ekstern utdanningsinstitusjon, når disse er godkjent for innpass i utdanningen.
Studenter som tidligere ikke har blitt tildelt stipend på grunn av manglende studieprogresjon, men som senere innhenter forsinkelsen og oppnår full studieprogresjon i andre eller tredje studieår, vil være kvalifisert for stipendordningen. Det gis likevel ingen etterbetaling av stipend for tidligere studieår.
I tredje studieår tildeles stipend basert på gjennomsnittskarakter. Med gjennomsnittskarakter menes en samlekarakter for alle emner som er bestått i løpet av studiet. Denne karakteren beregnes som et gjennomsnitt av de tellende bokstavkarakterene for alle emner som inngår i studieplanen. Vi tar ikke med emner med beståttkarakter, når det også er emner med bokstav- eller tallkarakterer på vitnemålet. Hvis du har et vitnemål med kun beståttkarakterer, og ikke tall- eller bokstavkarakterer, regnes karakteren bestått som C=3.
4. Begrensninger
Stipendordningen omfatter ikke studenter som:
- Ikke oppnår full studieprogresjon, uavhengig av årsak.
- Utsetter oppstart av studiet
- Blir felt for fusk. Universitetet kan kreve tilbakebetaling av stipend som allerede er utbetalt.
5. Stipendets størrelse
- Første studieår: 30.000 kroner
- Andre studieår: 30.000 kroner
- Tredje studieår: 60.000 kroner
6. Utbetaling av stipend
I forbindelse med semesterregistrering kan studentene velge om de ønsker å delta i stipendordningen. Studenter som velger å delta, må oppgi kontonummer for utbetaling av stipend. Studentene kan når som helst endre sitt valg eller oppdatere sitt kontonummer i StudentWeb.
Utbetaling for det foregående studieåret skjer på høsten, basert på opplysningene som er oppgitt i StudentWeb på dette tidspunktet. Studenter som har valgt å avstå fra ordningen, vil ikke motta stipend og kan ikke angre på dette valget for det aktuelle studieåret.
Nemd for studentsaker ved Universitetet i Stavanger er klageinstans for avslag.
7. Kontaktinformasjon for spørsmål
Kontorsjef ved Institutt for data- og elektroteknologi kan kontaktes ved spørsmål om stipendordningen.
8. Ansvarsfraskrivelse
Universitetet er ikke ansvarlig for forhold hos studenten som påvirker eller påvirkes av stipendet, for eksempel i form av skatt, inntektsgrenser, at studenten har oppgitt feil kontonummer mm.
Universitetet i Stavanger forbeholder seg retten til å justere retningslinjene for stipendordningen etter behov, for å sikre en hensiktsmessig gjennomføring og forvaltning av ordningen.
Kontakt
Kristine Bonnevies vei 22, 4021 Stavanger Kjølv Egelands hus, D-blokk og E-blokk (4. etg)
Fakultetsadministrasjonen TN