UiS har landets beste geofag-studium, ifølge Studiebarometeret. Her sier studenter fra hele landet sin mening om studiekvalitet og læringsmiljø.
Studiebarometeret er en årlig undersøkelse. Årets resultater plasserer toårig master i petroleum geosciences engineering (master in petroleum geosciences engineering) ved UiS på topp blant alle geofag i landet.
Masteren bygger videre på bachelor i Geo- og energiressurser, som også tilbys ved UiS.
Sammensveiset gjeng
På trinnet er det 25 studenter, som er tett både faglig og sosialt. God hjelp av medstudenter er mye av nøkkelen til suksess, mener studentene.
– Alle i gruppen jobber sammen og drar hverandre framover. Vi treffes jevnlig for å diskutere oppgavene. Da får vi innspill og ideer vi kanskje ikke hadde tenkt på selv. Det er en styrke, sier Asbjørn Veiteberg som går andre og siste året på masteren.
I tillegg til en sammensveiset studentgruppe, trekker de fram kunnskapsrike forelesere som strekker seg langt for å hjelpe studentene gjennom studiene.
– Det er ikke problem å gå opp på kontoret til professorene hvis vi trenger hjelp, sier førsteårsstudent Ken Bukta.
Les om studentvinneren geofag i Teknamagasinet
Studieturer utenlands
På masterstudiet i petroleumsteknologi lærer studentene geologisk og geofysiske metoder for å påvise ressurser i jordskorpa. Kunnskap om ulike bergarter er en forutsetning for å finne olje og gass, og da er det avgjørende å kunne avgjøre bergartenes alder.
På studieturer til utlandet får studentene se ulike bergarter og avstøpningsmiljø.
– Det er kjekt å se hvordan teorien vi lærer, er i praksis, sier Angelica Ärlebrand.
Alle fire er på UiS fordi de digger geologi, men de stikker ikke under en stol at studiene er krevende.
– Her må du jobbe kontinuerlig med oppgaver og innleveringer. Det fungerer ikke med skippertak før eksamen, sier Veiteberg.
Flere gode resultat
I tillegg til topplassering for geologimasteren, kan UiS skilte med flere gode resultater i undersøkelsen. Toårig master i Petroleum Geosciences Engineering ligger på delt tredjeplass, og toårig master i Marin og offshoreteknologi på andre plass sammenlignet med andre studier på sine fagområder.
– Fagmiljøet er fokusert på kvalitet og har jobber langsiktig for å forbedre studiene, sier tidligere instituttleder ved Institutt for petroleumsteknologi, Tore Markeset.
Tekst og foto: Karoline Reilstad