Ashley Moran deltok på flere InGenious-utfordringer som student ved UiS. Nå vender hun tilbake til universitetet med utfordringer fra selskapene Sklls og Herlige Hus.
— For meg var disse utfordringene den beste delen av å gå på universitetet. Det er en fantastisk mulighet for samfunnet til å bruke studentene, og for studentene å lære på en mer konkret måte.
Ashley er forretningsutvikler og strategi-manager i holdingselskapet More Headroom AS. To av deres datterselskap, Sklls og Herlige Hus, med ledende arkitekt, Bjørn Høyland, skal presentere utfordringer for studentene som deltar på InGenious-programmet i høst.
Det ene selskapet, Sklls, bruker kunstig intelligens til å trene opp nye beredskapsoperatører. Som en oppstartsbedrift med vekstplaner er det ikke mangel på oppgaver studentene kan begi seg ut på.
— I et nytt selskap er det et veldig høyt tempo og mange spørsmål og utfordringer. Det er alltid rom for flere hender. Vi har spørsmål som kan være interessante å få innspill på fra studentene, sier hun.
— Reelle saker fra arbeidslivet
InGenious-programmet har i flere år vært et bindeledd mellom arbeidslivet og studentene, og med stor suksess. Denne høsten utvides programmet slik at studenter på fem av emnene ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet og Handelshøgskolen ved UiS kan delta.
— Ved å jobbe med reelle saker fra arbeidslivet får studentene nye ferdigheter og en solid forståelse av verden utenfor. Det er en fantastisk mulighet for studentene å bygge et nettverk med industrien de skal ut i, sier programansvarlig for InGenious, Nelly Narges Karimi.
Innovasjonsdirektør ved UiS, Troels Gyde Jacobsen, mener slike samarbeid mellom akademia og bedrifter er helt nødvendig.
— Den grønne omstillingen og regional utvikling er ikke mulig uten tett samarbeid mellom universitet og industri.
«Speed dating» med studentene
Semesteret starter med en slags «speed dating» mellom bedriftene og studentene, hvor bedriften får presentere sine utfordringer og svare på spørsmål. På grunn av et begrenset antall plasser er det elevene med de beste karakterene som får bli med på utfordringene.
— Det er viktig for oss å skreddersy utfordringene til emnene, slik at de møter både foreleserens og bedriftens forventninger, sier Narges Karimi.
I tillegg til Sklls og Herlige Hus kommer det utfordringer fra selskapene Skretting, Agri-e og Via Cluster.