Digitale dirigentstudier
Dette er studieprogrambeskrivelsen for studieåret 2024-2025
Vekting (stp)
30
Studieprogramkode
V-DIGDIR
Studienivå
Halvårsstudium og kortere
Fører til grad
Heltid/deltid
Deltid
Varighet
2 Semestre
Grunnstudium
Ja
Undervisningsspråk
Studiet består av 30 studiepoeng og er et enkeltemnestudium som gjennomføres over to semestre.
Målgruppen er kordirigenter som allerede er i arbeid, og som ønsker en fleksibel tilleggsutdanning som kan kombineres med arbeid og som tillater at man kan gjennomføre mye av studiene hjemmefra. Studiet er særlig rettet mot de kordirigenter som har liten eller ingen formell dirigentutdanning fra før.
Det er en forutsetning at studenten selv har tilgang til et kor å dirigere gjennom studietiden.
Læringsutbytte
Etter fullført og bestått eksamen skal kandidaten ha tilegnet seg disse kunnskaper, ferdigheter og denne generelle kompetanse:
Generell kompetanse:
- Forståelse av dirigentrollen. Studenten skal kunne anvende vesentlige pedagogiske prinsipper og ulike innstuderingsmetoder. Studenten skal forstå og forholde seg til prinsippene for kommunikasjon og gruppepsykologi når man jobber fra dirigentpodiet.
Kunnskaper:
- Studenten skal ha kunnskap om stemmetypene i det aktuelle ensemblet. Studenten skal kunne gjennomføre en effektiv partituranalyse, med hensyn til aspekter som form, motiv- og temaanalyse og harmonisk analyse.
- Studenten må ha forståelse for og skal forholde seg på en etisk og profesjonell måte til dirigentens «utenommusikalske» oppgaver - samarbeid med styre, ulike samarbeidspartnere. Studenten skal kunne bidra til å bygge gode ensembler, ikke bare musikalsk, men også gjennom sitt engasjement i det organisatoriske arbeidet.
Ferdigheter:
- Studenten skal være godt vant med grunnleggende dirigenttekniske øvelser og prinsipper, og skal være i stand til å forstå og løse mange dirigenttekniske utfordringer i sitt virke.
- Studenten skal kjenne til hjørnestenene i repertoaret til det aktuelle ensemblet.
Hva kan du bli?
Studiet skal gi dirigenter en plattform for å fungere i yrkeslivet, både rent dirigentfaglig og som musikkfagligleder i ensemblet. I dette inngår forståelsen av egen rolle i samarbeid med nærmiljøet, og det frivillige musikkliv.
Emneevaluering
Studentevaluering foregår i samsvar med UiS sitt kvalitetssystem og tilhørende tilpasninger ved Fakultet for utøvende kunstfag ved UiS.
Studieplan og emner
Oppstartssemester: 2024
-
Digitale dirigentstudier- kor
-
Obligatoriske emner - kor
-
VEK101: Digitale dirigentstudier - kor
Første år, semester 1
-
-