Musikkproduksjon og opptaksteknikk - videreutdanning


Dette er studieprogrambeskrivelsen for studieåret 2024-2025

Fakta

Vekting (stp)

60

Studieprogramkode

V-MUSPROD

Studienivå

Videreutdanning lavere grad

Fører til grad

Heltid/deltid

Heltid

Varighet

2 Semestre

Grunnstudium

Nei

Undervisningsspråk

Engelsk, Norsk

Tiltenkte deltakere:
Programmet er rettet mot musikere, lydteknikere og musikkpedagoger med ulik bakgrunn samt yngre søkere med erfaring i lydproduksjon. Programmet tar imot søknader fra utvekslingsstudenter fra andre universiteter, samt dem som ønsker en alternativ profesjonell praksis. Med tidligere studenter fra over 50 land er programmet internasjonalt kjent. All undervisning foregår på engelsk, og det kreves derfor gode engelskkunnskaper. Studiet tar vanligvis opp 12 kvalifiserte studenter.

Programkrav:
Musikkproduksjon/opptaksteknikk er et fulltidsstudium over ett år. På grunn av programmets praktiske orientering må studentene delta på alle forelesninger, workshops og mesterklasser. Studentene er pålagt å delta i gruppe- og individuelt arbeid innenfor musikkproduksjon og opptaksteknikk. Studentene forventes å arbeide selvstendig og dokumentere sitt praktiske arbeid underveis i studiet.

Organisering og fasiliteter:

Programmet er organisert med individuell veiledning, undervisning i små grupper, klasseromsforelesninger, studieturer, praktiske øvelser og selvstudier. Undervisningen foregår på engelsk, mens norsk brukes til individuell undervisning etter behov. Undervisningen foregår gjennom hele skoleåret, med fokus på studiorientering og -drift det første semesteret og praktiske oppgaver og prosjekter det andre semesteret.

I løpet av studiet får studentene erfaring med de beste metodene for å jobbe med ulike musikksjangre og musikkproduksjonsstiler. Studentene besøker også en rekke profesjonelle studioer og oppfordres til å delta på lokale, nasjonale og internasjonale konferanser, samt workshops og mesterklasser i løpet av studietiden.

Alle musikkproduksjons- og opptaksstudenter får mye tid til å bruke instituttets studioer, fremføringslokaler og opptaksutstyr. Studentene må spille inn konserter i regi av instituttet og delta i andre innspillinger og produksjoner.

Fremføringsarenaene for det praktiske arbeidet er mangfoldige, og fakultetet har veletablerte samarbeidspartnere som Stavanger Symfoniorkester, Folken (studentkonsertsted), Stavanger Jazzforum, Siddis Brass (nasjonal brassbandkonkurranse), Norsk Orgelfestival, Fiskepiren (ny konsertscene) m.fl.

Innhold:
Programmet består av to emner: Music Production and Recording I (30 sp), Music Production and Recording II (30 sp).

Vurdering:
Studentenes arbeid evalueres kontinuerlig, og det kreves at de presenterer et individuelt prosjekt og leverer en opptaksmappe på slutten av hvert semester.

Læringsutbytte

Etter fullført studium i musikkproduksjon og opptaksteknikk kan en kandidat demonstrere følgende totale læringsutbytte definert i form av kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskap

Kandidaten

  • har avansert kunnskap innen musikkproduksjon og spesialisert innsikt i studio- og konsertinnspilling av akustisk musikk.
  • har inngående kunnskap om lydteknologi og innspillingsmetoder av ulike musikksjangere.
  • kan anvende kunnskap på nye områder innen musikkproduksjon og innspillingsteknikker.
  • kan analysere faglige problemstillinger innenfor musikkproduksjon, innspillingshistorie og faglige tradisjoner.

Ferdigheter

Kandidaten

  • kan analysere og kommunisere ulike tekniske og kunstneriske elementer i en profesjonell kontekst.
  • kan bruke eksisterende teorier, metoder og fortolkninger innen musikkproduksjon og arbeide selvstendig med praktisk feilsøking og teoretisk problemløsning.
  • kan gjennomføre selvstendig forskning og utvikling i musikkproduksjon i tråd med gjeldende praksis og etiske normer.

Generell kompetanse

Kandidaten

  • kan analysere relevante faglige, etiske og juridiske problemstillinger innen musikkproduksjon.
  • kan anvende kunnskaper og ferdigheter på nye områder og bidra til innovative teknikker innen musikkproduksjon og innspilling.
  • kan formidle faglige problemstillinger og utfordringer innen musikkproduksjon, både med spesialister og med allmennheten.

Hva kan du bli?

Dette studiet vil styrke studentenes evne til å jobbe profesjonelt med musikkproduksjon og innspilling. De nyutdannede kandidatene arbeider i et bredt spekter av profesjonelle yrker innen lyd.

Emneevaluering

Studentevaluering foregår i samsvar med UiS sitt kvalitetssystem og tilhørende tilpasninger ved Fakultet for utøvende kunstfag ved UiS.

Studieplan og emner

  • Obligatoriske emner

    • MPR503: Musikkproduksjon og innspilling I

      Første år, semester 1

      Musikkproduksjon og innspilling I (MPR503)

      Studiepoeng: 30

    • MPR504: Musikkproduksjon og innspilling II

      Første år, semester 2

      Musikkproduksjon og innspilling II (MPR504)

      Studiepoeng: 30

Utveksling

Høstsemesteret er åpent for innkommende utvekslingsstudenter, og de kan fortsette med andre semester hvis de ønsker å være på utveksling hele studieåret.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse

For opptak til Musikkproduksjon og opptaksteknikk (60 studiepoeng) kreves det fra nordiske søkere at videregående skole er fullført og generell studiekompetanse (GSK) er oppnådd.

Internasjonale søkere må dokumentere generell studiekompetanse i henhold til GSU-listen (Generell studiekompetanse for utenlandske søkere).

Realkompetanse

Alternativt kan søkere fra 25 år og eldre, uten dokumenterbar generell studiekompetanse, be om å få vurdert sine kvalifikasjoner på grunnlag av realkompetanse. Dette innebærer for eksempel all ervervet kompetanse samlet gjennom betalt eller ubetalt arbeid, etterutdanning, fritidsaktiviteter eller annet. Realkompetansesøknader skal dokumenteres godt.

Språkkrav i engelsk

Det er et krav om bestått språkkrav i engelsk for alle søkere. Språkkrav i engelsk skal være bestått i henhold til UiS sitt regelverk/Samordna Opptak.

Søknad: Lokalt opptak.

Søknadsfrist: 1. mars

Kontaktinformasjon

Kontakt informasjon: Mark Drews, tlf.: 51 83 40 37 mark.drews@uis.no

Fakultet for utøvende kunstfag, Tlf. 51 83 40 00 E-post: musikk-dans@uis.no