Har du en bachelor innen biologiske fag og vil fordype deg videre i faget? Da kan studieløpet på vår master i biologisk kjemi være noe for deg.
2 år / 4 semestre
120
Engelsk
20 for lokale søkere og 4 for internasjonale søkere
August hvert år
15. april for lokale søkere Søk på Biological Chemistry i Søknadsweb:
Om studiet
Dette studiet gir deg en dyp forståelse for mulighetene som ligger innen biologiens verden. Master of Science-programmet fokuserer på viktige helsefaglige områder hos både mennesker, dyr og planter. Her lærer du om det komplekse biologiske samspillet fra organisme- til molekylært cellenivå.
Det første året får du et solid grunnlag i kjernefag som forbereder deg til det andre året, som består av et ni måneders reelt forskningsprosjekt. I løpet av forskningsprosjektet får du mulighet til å jobbe i et av laboratoriene ved Universitetet i Stavanger, hos offentlig sektor eller i privat sektor.
I løpet av studiet vil du oppnå praktiske og teoretiske ferdigheter innen molekylærbiologi, bioinformatikk og proteinbiokjemi. Du vil også få erfaring med mange analytiske teknikker og forskningsmetoder. I tillegg lærer du å presentere vitenskapelige resultater.
Studiet er toårig og bygger på en bachelorgrad innen biologisk kjemi eller tilsvarende.
Hva kan du bli?
Studiet kvalifiserer for jobber i ulike forsknings- og industrielle virksomheter i offentlig og privat sektor. Dette kan være forskningsinstitusjoner, laboratorier, sykehus, akvakultur og havbruk, oljeindustri, matvareindustri, akademiske institusjoner og konsulentvirksomhet.
Mastergrad i biologisk kjemi, avhengig av karakterer, kvalifiserer til opptak til doktorgradsprogram innen biologisk kjemi og molekylærbiologiske fag ved Universitetet i Stavanger og andre universiteter i Norge eller utlandet.
Læringsutbytte
Alle studieprogram ved UiS har definerte mål for hva du skal lære gjennom studieløpet. Les mer om læringsutbyttet for dette studieprogrammet.
En kandidat med fullført og bestått 2-årig mastergrad i biologisk kjemi skal ha følgende samlede læringsutbytte definert i form av kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:
Kunnskap
K1: Kandidaten har tilegnet seg avansert kunnskap innenfor de grunnleggende fagområdene innenfor biologisk kjemi, og spesialisert kunnskap innenfor et avgrenset område i forbindelse med arbeidet med masteroppgaven.
K2: Kandidaten har bred kunnskap om fagområdets vitenskapelige og instrumentelle metoder og teorier, og kan anvende den kompetansen på nye faglige problemstillinger og utfordringer innenfor fagområdet.
K3: Kandidaten kan anvende databaser og søkeverktøy for å fremskaffe relevant informasjon om et emne, teknikk eller problemstilling innenfor fagområdet.
Ferdigheter
F1: Kandidaten kan under veiledning planlegge, gjennomføre og presentere et større vitenskapelig arbeid innenfor fagområdet.
F2: Kandidaten kan arbeide selvstendig i laboratoriet, samt benytte standard laboratorieutstyr, moderne instrumentering og klassiske teknikker for å utføre eksperimenter.
F3: Kandidaten har kjennskap til, og kan anvende, aktuelle laboratorieteknikker som kloning, celle- vevskultur, kjemiske analysemetoder av metabolitter, DNA, RNA, og proteiner, immunologiske metoder, mikroskopi, massespektrometri, realtime PCR, isotermisk mikrokalorimetri, absorpsjons- og fluorescensspektroskopi.
F4: Kandidaten kan forstå formålet med ulike analysemetoder, gjennomføre eksperimenter og registrere og analysere resultatene.
F5: Kandidaten har kjennskap til de riktige prosedyrene for helse, miljø og sikkerhet i laboratoriene.
F6: Kandidaten kan formidle forskningsresultater både muntlig og skriftlig på en presis og effektiv måte.
Generell kompetanse
G1: Kandidaten har utviklet kompetanse innenfor biokjemi, bioteknologi/ bioinformatikk/molekylærbiologi, biomedisin og hvordan miljøaspekter påvirker organismer og deres fysiologi.
G2: Kandidaten har evnen til å reflektere over sentrale etiske og vitenskapelige problemstillinger knyttet til eget og andres arbeid.
G3: Kandidaten skal være i stand til å utvikle ny kompetanse innenfor fagområdene og bidra faglig i innovasjonsprosesser.
Studieplan og emner
Oppstartssemester: 2024
-
Obligatoriske emner
-
Bioteknologiske arbeidsmetoder
Første år, semester 1
-
Protein biokjemi
Første år, semester 1
-
Instrumentell analyse
Første år, semester 1
-
Masteroppgave i biologisk kjemi
Første år, semester 2
-
-
Valgemner eller utveksling 2. semester - 30 studiepoeng
-
Emner ved UiS 2. semester
-
Anbefalte valgemner
-
Bioinformatikk
Første år, semester 2
-
Videregående cellebiologi
Første år, semester 2
-
Bærekraftig mat for fremtiden
Første år, semester 2
-
-
Annet valgemne
-
Miljøbioteknologi og Bioprosessmodellering
Første år, semester 2
-
-
-
Utveksling 2. semester
-
Utveksling 2. semester
-
-
Utveksling
Ved å reise til en av våre partnerinstitusjoner i utlandet som en del av studiet har du mulighet til å få en unik utdanning. I tillegg til økte karrieremuligheter, vokser du som person og får se faget ditt fra en ny vinkel. Alt om utveksling
Opplegg for utvekslingen
2. semester på masterprogrammet i biologisk kjemi er tilrettelagt for et studieopphold i utlandet.
I utlandet må du velge emner som gir en tilsvarende fordypning innen ditt fagområde, og disse må være godkjente før du reiser ut. Det er også viktig at emnene du skal ta i utlandet ikke overlapper med emner du alt har tatt eller skal ta senere i studiet. Et tips er å tenke på ditt interessefelt.
Flere muligheter
I tillegg til de faglig anbefalte lærestedene som er listet opp under, har Universitetet i Stavanger en rekke avtaler med universitet utenfor Europa som er aktuelle for alle studenter på Universitetet i Stavanger med forbehold om at de finner et relevant fagtilbud. Innen Norden kan alle studenter benytte seg av Nordlys- og Nordtek-nettverkene.
Finn ut mer: https://www.uis.no/nb/nettverk-og-avtaler-utveksling
Kontaktperson
Veiledning og forhåndsgodkjenning av emner:
Alina Fandieieva, Studiekoordinator ved IKBM.
Generelle spørsmål om utveksling: Gå til utvekslingsveilederen i Digital studentekspedisjon
Utveksling
- Alle land
University of Otago
Oseania er mer enn Australia. Hva med et studieopphold på New Zealand? University of Otago er New Zealands eldste og ledende forskningsuniversitet. Universitetet ble grunnlagt i 1869 og er internasjonalt anerkjent. Campus ligger i sentrum av den livlige og multikulturelle studentbyen Dunedin sør på New Zealand.
University of Twente, Enschede
Opplev Europa og det internasjonale studiemiljøet i Nederland. University of Twente er UiS` partneruniversitet i -nettverket og tilbyr utvekslingsmuligheter for mange studenter ved UiS. Det er et moderne og innovativt campus-universitet som satser stort på entreprenørskap.
- Belgia
- Nederland
University of Twente, Enschede
Opplev Europa og det internasjonale studiemiljøet i Nederland. University of Twente er UiS` partneruniversitet i -nettverket og tilbyr utvekslingsmuligheter for mange studenter ved UiS. Det er et moderne og innovativt campus-universitet som satser stort på entreprenørskap.
- New Zealand
University of Otago
Oseania er mer enn Australia. Hva med et studieopphold på New Zealand? University of Otago er New Zealands eldste og ledende forskningsuniversitet. Universitetet ble grunnlagt i 1869 og er internasjonalt anerkjent. Campus ligger i sentrum av den livlige og multikulturelle studentbyen Dunedin sør på New Zealand.
- Tyskland
Carl von Ossietzky University Oldenburg
Spend your exchange studies at the University of Oldenburg and discover Germany's charming Northwest.
Opptakskrav
Gjennomført og bestått bachelorgrad i biologisk kjemi/ kjemi/ molekylærbiologi/ cellebiologi /biokjemi eller tilsvarende med 90 studiepoeng i molekylærbiologi/biologi og kjemi og 10 studiepoeng i matematikk og/eller statistikk.
Det er satt en laveste gjennomsnittskarakter for opptak på C.
Spørsmål om søking og opptak?
Slik søker du opptak til 2-årig master.
Hva er snittet?
Se poenggrenser fra tidligere år.
Kontakt oss
Derfor bør du søke
Jeg satte veldig pris på emneoppbyggingen. UiS tilbyr mange interessante emner i biologisk kjemi, og det å kunne velge fag som interesserte meg var veldig motiverende.
Slik er det å studere ved UiS
Liknende utdanninger
Kontakt oss
Fakultetsadministrasjonen TN
Kontor for utdanningsadministrative tjenester
Institutt for kjemi, biovitenskap og miljøteknologi