University of Alicante
Alicante er hovedstad, og en viktig havneby i provinsen med samme navn i den sørlige Valencia-regionen ved Middelhavet. Byen har om lag 330 000 innbyggere og økonomien er hovedsakelig basert på turisme og vinproduksjon.
Informasjon om utdanningsinstitusjonen
Universitetet er særlig anbefalt for studenter med nedsatt funksjonsevne ettersom både campusområdet er godt tilrettelagt for det, samt at det finnes gode ordninger og et profesjonelt støtteapparat som gjør at studenter som f.eks. sitter i rullestol får god hjelp og oppfølging.
UiS har en Erasmus+-avtale som gjelder utveksling innen hotell, reiseliv, sykepleie og geologi.
Undervisningsspråk
Krav om språkkunnskaper
Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet må ha minimum B2 (les: høyere mellomnivå) i spansk eller engelsk i henhold til Europarådets nivåskala for språk.
Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet.
MERK!
Geologistudenter: Minimum B2 i engelsk. For de som velger å ta emner på spansk er kravet B1.
Sykepleiestudenter: Alle søkere må ha minimum 4 i engelsk (muntlig OG skriftlig) på vitnemålet fra videregående skole. Studenter som ikke oppfyller kravet kan avlegge IELTS eller TOEFL-test.OBS! Du bør ha grunnlegende kunnskaper i spansk for å kommunisere med pasienter.
Karakterkrav
Antall utvekslingsplasser totalt
4 innen hotell og reiseliv (bachelor)
2 innen sykepleie (bachelor). Merk at Alicante tar imot sykepleiestudenter bare på våren.
2 studenter for 6 måneder innen geologi (bachelor og master)
Informasjon om skolepenger
Stipendmuligheter
Erasmus+-stipend i tillegg til stipend fra Lånekassen.
Semesterorganisering
Høstsemester: september - januar
Vårsemester: januar - juni.
Dersom utvekslingssemesteret avsluttes senere enn det påfølgende semesteret starter ved UiS, vil instituttet/fakultetet (i samarbeid med partnerinstitusjonen) sørge for tilrettelegging av din utdanningsplan, slik at du ikke blir forsinket i dine studier.
Det finnes ulike muligheter for tilrettelegging: Det kan være at man tar emner som ikke krever at man er tilstede under eksamensperioden, at man får fritak fra obligatorisk undervisning ved UiS eller at man får forlenget frist for innlevering av bachelor- og masteroppgave. Kontakt din studiekoordinator for mer informasjon
Valg av emner
Studiepoeng i utlandet
Bolig
Visum
Vaksiner
Følg https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/. Som sykepleiestudent bør du følge anbefalingene for «gruppe 2» i FHIs retningslinjer.
Som praksisstudent kommer du i nærkontakt med mange ulike mennesker i ulike situasjoner, og vi anbefaler vaksinering for hepatitt A og hepatitt B. Merk at hele vaksinasjonsprosessen (Hep B) kan ta opptil 6 måneder. En grunnvaksinering med tre doser fordelt på ½ år gir vanligvis livslang beskyttelse.
Sjekk også UD’s reiseinformasjon på «Helse-sider» for det spesifikke landet.
MERK: Alle studenter må fremvise negativ TB test og negativ MRSA test etter tilbakekomst til Norge.
Du må gå i gang med vaksiner allerede på søknadstidspunkt.
Forsikring - helsefag
INFORMASJON FOR SYKEPLEIESTUDENTER
Norske statsborgere med lån eller stipend Lånekassen er automatisk medlem av Folketrygden. Folketrygdens stønadssystem gir i mange tilfeller ikke fullgod dekning. Du vil for eksempel ikke få dekket hjemtransport ved sykdom. Du har heller ingen ansvarsforsikring for skade som du påfører andre og du vil heller ikke få noen menerstatning dersom du skader deg utenfor undervisningstiden.
Studenter kan tegne en utvidet ansvarsforsikring som er spesielt rettet mot sykepleiestudenter som deltar på praksisopphold i utlandet.
Forsikring til Norsk Sykepleierforbund anbefales.