Ønsker du å lære mer om hvordan du kan skape magiske øyeblikk i barnehagen? Da er denne samlingsbaserte videreutdanningen noe for deg. Med fokus på barnehagehverdagen får du praksisnær, profesjonsrettet og forskningsbasert kompetanse i fagområdet kunst, kultur og kreativitet, med særlig vekt på musikk og dans.
1 år / 2 semestre
Godkjent barnehagelærer- eller førskolelærerutdanning og i jobb i barnehage
30
35
Høst 2024
Samlingsbasert
2024: 28. aug -30. aug 4. des - 6. des 2025: 5. feb - 7. feb 14. mai - 16. mai
1. mars
Flere av UiS sine videreutdanninger inngår i ordningen Kompetanse for framtidens barnehage. Dette er et slikt emne.
Når et emne er med i ordningen Kompetanse for framtidas barnehage (KFB) kan det søkes økonomisk støtte gjennom Utdanningsdirektoratet. Det innebærer at barnehagen du jobber i kan søke om tilretteleggingsmidler som dekker utgifter til vikar mens du deltar på samlinger eller annet i forbindelse med studiet.
Støtten søkes det på gjennom Udir. Merk at søknadsfristen for støtteordningen kan være en annen enn fristen for selve emnet du vil ta.
Om studiet
Videreutdanningen Kunst, kultur og kreativitet i barnehagen vil bidra til å gi deg som er barnehagelærer økt kompetanse til å arbeide selvstendig med musikk og dans i det daglige arbeidet ditt i barnehagen. Gjennom studiet får du god anledning til å utvikle egne ferdigheter i musikk og dans, samt gjennomføre kreative prosesser i eget arbeid.
Den samlingsbaserte undervisningen har et praktisk fokus hvor din egen erfaring med musikk og dans vektlegges.
Varierte undervisningsmetoder skal gi deg bred erfaring med kreative og skapende prosesser for og med barn og du vil utvikle kunnskap om hvordan du som pedagog kan være en kompetent tilrettelegger i fagområdet kunst, kultur og kreativitet.
Mellom samlingene vil du få ulike oppdrag/arbeidskrav som prøves ut i egen barnehage.
Eksamen består av multimodal mappe som samler dokumentasjon på arbeider gjennom studiet.
Innholdet i emnet har fire gjennomgående hovedtema:
- Kunstnerisk og pedagogisk kompetanse i kreative og skapende prosesser for og med barn
- Barnet som skapende aktør i kreative prosesser
- Pedagogen som kompetent tilrettelegger i fagområdet 'kunst, kultur og kreativitet'
- Kunstens potensiale i arbeidet med estetiske og emosjonelle læreprosesser
Emnet har et omfang på 30 studiepoeng og tilbys som et deltidsstudium over to semester; høst og vår. Undervisningen består av faglige samlinger samt selvstudium slik at du kan studere og samtidig være i delvis jobb. Studiet kan søkes innpasset i master i barnehagevitenskap og profilen 'mangfold, tilhørighet og bærekraft'.