Universitetet i Stavanger inviterer til studieveilederseminar i 2023.
Om seminaret
25.-26. oktober 2023
3.600,-
Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger
"Individet i mengden – akademia i møte med generasjon Z"
Vi planlegger et spennende program med erfaringsutveksling, innlegg og paneldebatter. Programmet organiseres rundt tre tema, og vi utfordrer innledere og deltakere til å reflektere over sentrale spørsmål rundt disse:
Tema 1 – Kommunikasjon:
Hvordan skal universitetene kommunisere med nye og kommende studenter?
Hvordan når vi ut med den informasjonen vi vet de trenger?
Leser studiesøkere og studenter informasjon på nettsider og e-post, eller må vi tenke nytt?
Tema 2 – Betingelser og vilkår for studentliv:
Fulltidsstudenten er omtrent en myte. De fleste jobber ved siden av studier – mange vender også tilbake til studier etter tid i arbeidslivet og med familie på lasset. Bo- og økonomisk situasjon påvirker også studentliv og prestasjoner.
Hvordan kan og bør vi som læresteder møte og forholde oss til dette?
Tema 3 – Tilrettelegging:
Mange ansatte i vår sektor opplever økende henvendelser og forventinger om tilrettelegging av undervisning og studiehverdag – også fritak fra faglige krav.
Møter vi disse henvendelsene på en god nok måte?
Skiller vi godt tilrettelegging fra forventninger om skreddersøm?
Program onsdag 25. oktober
Konferansier: Brita Strand Rangnes, prodekan for utdanning, Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora, UiS.
Foreløpig program:
TEMA: KOMMUNIKASJON OG STUDENTENES LEVEKÅR
09.00 - 10.00 Registrering og kaffe
10.00 - 10.15 Velkommen fra rektor Klaus Mohn. Korleis skal akademia møte generasjon Z?
10.15 - 10.30 Velkommen konferansier, gjennomgang av dagen etc.
10.30 - 11.00 'Dei digitale innfødde' ...eller? Perspektiv på studenar anno 2023 , Arne Olav Nygard, førsteamanuensis i lesevitenskap, UiS
11.00 - 11.30 Det var en gang et menneske, Solveig Hodne Riska, universitetslektor i helserett, UiS
11.30 - 11.45 Studentperspektivet, Joakim Ramsland, leder Studentorganisasjonen StOr
11.45 - 12.00 Pause med frukt og kaffe
12.00 - 13.00 Paneldebatt: Kommunikasjon med studiesøkere og studenter
13.00 - 14.00 LUNSJ
TEMA: STUDENTENES LEVEKÅR
14.00 - 14.30 Hvordan er studenters levekår egentlig? Maj-Lisa Lervåg, SSB
14.30 - 14.45 Studentperspektivet, Desirée Wennerlund, student på Bachelor i Sykepleie, UiS
14.45 - 15.15 Hvordan kan fleksibel utdanning svare til frafallsproblematikken? Joachim G. Kallevig, fakultetsdirektør ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet, UiS
15.15 - 15.30 Kaffepause
15.30 - 16:30 Paneldebatt: Student i 2023 - levekår
19.00 VELKOMSTDRIKK I ATLANTIC HALL
19.30 FESTMIDDAG I ATLANTIC HALL
Program torsdag 26. oktober
Konferansier: Brita Strand Rangnes, prodekan for utdanning, Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora, UiS
TEMA: TILRETTELEGGING
10.00 - 10.30 Tilrettelegging i høyere utdanning - krav, forventninger og handlingsrom, avdelingsdirektør i Universell Kjetil Knarlag
10.30 - 11.00 Tilrettelegging fra et administrativt perspektiv, Hanne Elise Pollack , rådgiver, UiS
11.00 - 11.30 Kaffe- og dagslyspause
11.30 - 12.00 Studentperspektiv på tilrettelegging og studentens møte med UH-sektoren, Jenny Marie Ragnhild Andersen, studentrepresentant fra NTNU
12.00 - 12.30 Tilrettelegging fra en vitenskapelig ansatts perspektiv, Turid Borgen, førsteamanuensis i journalistikk og dekan ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet, UiS
12.30 - 13.30 LUNSJ
13.30 - 14.30 Paneldebatt: Faghensyn vs. individ
14.30 - 15.00 Presentasjon av arrangør for seminaret i 2024
15.00 Vel hjem!
Oppdag Stavanger
Valgmulighetene er mange i Stavanger sentrum når det gjelder restauranter, kafeer og små eller lengre spaserturer. Vi hjelper deg på vei.
Å spise sammen
NB! Fra 23. til 29. oktober arrangeres Spis ute ugå hvor Stavangers spisesteder serverer matretter til 100, 125 eller 150 kroner.
Restaurantene tilbyr også andre retter. Her er en liten oversikt over restauranter i sentrumsområde. Vi anbefaler å reservere bord.
Innenfor 15 minutter gåtur:
- I Pedersgata som begynner ved Nytorget (ca. 650 meter fra hotellet) finnes det mange kjekke restauranter hvor du kan ta en reise gjennom mat og kultur: Restaurant & Café – Pedersgata
- Microbryggeriet Lervig Local ved Ledaal park.
- Matmagasinet ved Ledaal park.
Innenfor 10 minutter gåtur:
- Matbaren Bistro by Renaa: RE-NAA
- På kornet
- NoodleNoodle
Innenfor 5 minutter gåtur:
Fra 23. til 29. oktober arrangeres Spis ute ugå hvor Stavangers spisesteder serverer matretter til 100, 125 eller 150 kroner.
Å sitte sammen
Mange fine kaféer finner dere blant annet i Fargegata – Øvre Holmegate – Stavangers meste fotograferte gate.
Ellers i byen:
- Cardinal: godt utvalg med øl, god med plass og ro for å snakke sammen
Ut i det grønne, men 15 minutter gåtur:
Å gå og oppleve noe sammen
Bli kjent med Stavanger til fots og velg en av følgende turer som alle kan kortes ned og som er skilta fra Stavanger Turistforening.
Turforslag:
- Bykulturen: Bykulturen | Stavanger kommune (9,3 km – 140 minutter med mulighet å korte av)
- Museumsturen: Museumsturen | Stavanger kommune (11,5 km – 160 minutter med mulighet å korte av)
- Eiganesturen: Eiganesturen | Stavanger kommune (8,9 km – 120 minutter med mulighet å korte av)
- Storhaug rundt: Storhaug rundt | Stavanger kommune (8,6 km – 130 minutter med mulighet å korte av)
- Ønsker du å være ute i det grønne anbefales det en tur rundt Mosvannet (1 km + 3,1 km) som er en av Stavangers mest populære joggeturer: Grønne sykkelruter: Mosvannet rundt
- Gå ned til Vågen og så mot Gamle Stavanger, hvor du kan tar en kaffe på Iddis – Norsk grafisk museum og Norsk hermetikkkmuseum (OBS: åpen fra 11:00 – 16:00)
- Gå ned til Vågen og så inn mot byen, hvor du kan stoppe i Fargegate (Øvre Holmegate) for å besøke en av de mange kafeene og barene.
- Tur langs sjøen (Blå promenade), går forbi Oljemuseet og videre til Damp sauna.
- For utsikt over byen, gå opp på Bybroa som er broen som går til Hundvåg.
- Ta en tur gatelangs i Østre bydel.