Studieemne i datateknologi (DAT940)

Ph.d. studiet i Informasjonsteknologi, matematikk og fysikk, studieretning Informasjonsteknologi / datateknologi / Applied Data Science dekker et bredt spekter av forskningsområder. Det betyr at ph.d.-kandidatene ofte jobber tverrfaglig og hvor det kan være hensiktsmessig å inkludere et masteremne som en del av fagplanen. For å tilrettelegge for dette fungerer Studieemne i datateknologi som et generisk doktorgradsemne hvor læringsutbyttet, innhold og evalueringsform vil tilsvare læringsutbytte, innhold og evalueringsform i det valgte mastergradsemnet, men med tilleggskrav i form av at karakteren må være B eller bedre og at det skal være en muntlig eksaminering i tillegg. Dersom masteremnet velges ved et annet institutt enn IDE, kan det velges emner fra de to siste årene av det aktuelle masterstudiet. Dersom masteremnet velges ved IDE, bør det fortrinnsvis velges fra det siste året av masterstudiet. Dersom emnet velges utenfor UiS, bør det fortrinnsvis velges et emne på ph.d.-nivå.


Dette er emnebeskrivelsen for studieåret 2024-2025

Fakta

Emnekode

DAT940

Versjon

1

Vekting (stp)

10

Semester undervisningsstart

Vår, Høst

Antall semestre

1

Vurderingssemester

Vår, Høst

Undervisningsspråk

Engelsk

Innhold

Innholdet i emnet tilsvarer innholdet fra det aktuelle mastergradsemnet.

Læringsutbytte

Læringsutbyttet i emnet tilsvarer læringsutbyttet fra det aktuelle mastergradsemnet.

Forkunnskapskrav

Ingen

Eksamen / vurdering

Vurderingsform Vekting Varighet Karakter Hjelpemiddel
Muntlig eksamen 1/1 Bestått/ Ikke bestått

Eksamen i ordinært masteremne må gjennomføres. I tillegg obligatoriske underaktiviteter i det konkrete emnet. Karakteren B eller bedre må oppnås på eksamen for å få godkjent obligatorisk underaktivitet i dette emnet.

Fagperson(er)

Emneansvarlig:

Tomasz Wiktorski

Instituttleder:

Tom Ryen

Arbeidsformer

Arbeidsform i emnet tilsvarer arbeidsformer fra det aktuelle mastergradsemnet.

Åpent for

Studenter som følger PhD-programmet i Informasjonsteknologi, matematikk og fysikk.

Emneevaluering

Det skal være en tidligdialog mellom emneansvarlig, studenttillitsvalgt og studentene. Formålet er tilbakemelding fra studentene for endringer og justering i emnet inneværende semester.I tillegg skal det gjennomføres en digital emneevaluering minimum hvert tredje år. Den har som formål å innhente studentenes erfaringer med emnet.

Litteratur

Søk etter pensumlitteratur i Leganto